2019-02-05 82 瀏覽
期待已久既德國大餐🇩🇪😍依間叫Das Bier既德國餐廳 有兩層 門口左手邊係beverage bar 感覺好地道!我哋叫咗個德國鹹豬手配酸菜薯仔沙律,啲鹹豬手真係勁好食,可以話係食得出係德國餐廳嘅味道!好多肉食到之餘,啲皮炸得好脆真係好好食😋另外酸菜薯仔沙律又唔會好「漏」,真係好推薦好值得食。另外佢有比兩個醬:一個係芥末;一個係酸酸地落咗薑黃嘅醬汁。我覺得兩個都好好食,不過另外酸酸地嗰個特別啲,因為芥末好多外國餐廳都會提供。另外叫咗個西班牙海鮮炒飯,啲料比得好足, 有魷魚、青口、蝦、蜆等等。啲西班牙飯煮得好入味,好大粒,同平時普通嘅飯真係好唔同,更加煙un。同埋兩杯啤酒一杯係Hoagaarden嘅Rose,另一杯係Guinness黑啤。兩杯都好好飲,我特別鍾意飲rose,一試愛上😍少少甜味加上好香嘅玫瑰味,配德國鹹豬手簡直係完美!而黑啤個味道呢,都唔會好苦又好清新。
感覺好地道!

2019-01-30
2 分鐘 (堂食)
  • 德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律