2023-02-08 744 瀏覽
間中我都好喜歡食小炒叫餸食飯,今日試咗位於佐敦嘅既川粵菜館[二號廚房],這裏除了粵菜小炒之外,更有多款川菜,例如水煮魚,酸菜魚,毛血旺,烤魚,辣子炒,最驚喜連乾鍋都有,任君選擇,今晚試咗小炒,超級有鑊氣👍🏻🐷▪️孜然手抓骨 $ 72必食推介,豬串骨啖啖肉,肉質爽口,重點係非常之入味,孜然粉伴上炒香蒜,辣椒,香蔥炒香,配合埋手抓骨一齊食,勁惹味🔥🥦▪️芥蘭炒牛肉 $78經典粵菜,超級有鑊氣,芥蘭炒得新鮮脆口,有淡淡的薑味,牛肉入口軟腍,超正🐽▪️拔絲咕嚕肉 $ 88咕嚕肉粒粒外脆內軟,肉質半肥瘦啖啖肉,酸甜汁調味恰到好處,伴上新鮮洋蔥,菠蘿,青紅黃椒,清甜爽脆,高水準👍🏻👍🏻🐔▪️薑蔥霸王雞 $ 138最鍾意食霸王雞,睇埋相都知道超讚,食得出雞好新鮮,肉質香滑,伴上大量香蔥薑絲和自家製嘅淡醬油,超級好食,喜歡食雞嘅朋友絕對唔可以錯過🍚▪️揚州炒飯 $ 78今日唔想食白飯,突然間想食揚州炒飯,炒得甚有鑊氣又乾身,米飯粒粒分明,簡單嘅炒料,有蝦仁,午餐肉,雞蛋,香蔥,非常唔錯

🐷▪️孜然手抓骨 $ 72

🥦▪️芥蘭炒牛肉 $78