今次嚟到剛開業不久嘅台灣過江龍人氣甜品店—八時神仙草,原本沒有抱好大期望,估唔到果然名不虛傳,真心好食!同仙草名店既鮮芋仙嘅感完全覺係兩回事,真心推介大家來食!😋😋😋店員非常熱情同我哋介紹佢喱度熱門既甜品,服務態度好好,又同我哋講解每一款甜品嘅製作,整體體驗非常好,係會再次返嚟食嘅小店!店鋪既裝修採用台灣文青風格,店鋪不大,建議大家早點來食,因為越夜越多人!我想講佢喱個芋泥燕世雪花盛盤真係好棉滑,好好食,店員話係因為加入咗仙草去打碎個冰,所以令到個冰嘅口感係有少少煙韌嘅感覺,配埋佢個燕麥同埋特製嘅煉奶,個口感係好似食緊棉花糖咁,入口即溶!完全唔似出面食果d雪花冰,好好食!不過佢個味道係偏淡少少,記得要同店家要多d煉奶,會令到個仙草冰個味再突出d,芋圓都好好食好柔軟好煙韌,芋泥就一般,食到個底係仙草,好爽好滑,食完透心涼!兩個人嚟食啱啱好可以share來食!店員仲話個煉奶係自家特製嘅,係加左啲忌廉牛奶入去,令到個煉奶唔會好甜,溝埋個仙草冰真係好正!最正嘅係佢個煉奶係可以無限添加!!唔會好似某啲連鎖品牌要額外加錢!好推介大家嚟呢度食!真係同以往食嘅仙草冰好不一樣,呢個棉滑既口感都係我第一次

芋泥燕世雪花盛盤

好推介大家嚟呢度食!真係同以往食嘅仙草冰好不一樣,呢個棉滑既口感都係我第一次食到,好驚喜好正💕
2022-10-13