2018-10-22
今日去長沙灣探朋友,朋友就話帶我去食一間佢認為長沙灣好有特色,性價比好高嘅西餐廳,名字叫做Fifty Fifty 👍🏻環境很舒適,入面裝修得很有格調。 朋友說午餐性價比最高,平均都是$50-$100已經有一個套餐👍🏻但晚餐質素亦都非常好,所以佢成日來食我個兩個女仔,所以就叫左兩個主菜•原來每個晚餐都可以加$20 ,變成一個套餐,有前菜餐湯,甜品,加一杯飲品 ,好抵👍🏻炭燒豬鞍架配蘋果蓉汁$168⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️平時去西餐廳都係食西冷牛扒,見店員極力推介廚師精選-炭燒豬鞍架,所以就決定改食豬。最特別是-店員會問你想豬鞍架要幾成熟😂最好是八成熟,不過有些人會喜歡十成熟,我哋根據店員的推介選擇咗8成熟👍🏻👍🏻👍🏻個豬鞍架切開的時候,見到有美味嘅粉紅色,廚師燒得剛剛好!個豬鞍架好厚身,好有口感,而且入口會感受到肉汁好爆汁同嫩口😋😋配上蘋果蓉,會有一種refresh的感覺!絕配,難怪會成為招牌菜!香蒜虎蝦白酒墨魚汁意粉$118⭐️⭐️⭐️⭐️一上菜,已經聞到好香嘅蒜香味。墨魚汁好濃郁,撈勻後,條條意粉都染成黑色。帶有少少辣味,令到成個意粉好香口好惹味。配有虎蝦和墨魚,份量都很多😋意粉的軟硬程度剛剛好,所以非常
環境很舒適,入面裝修得很有格調。
但晚餐質素亦都非常好,所以佢成日來食
我個兩個女仔,所以就叫左兩個主菜•
炭燒豬鞍架配蘋果蓉汁$168⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
個豬鞍架切開的時候,見到有美味嘅粉紅色,廚師燒得剛剛好!
香蒜虎蝦白酒墨魚汁意粉$118⭐️⭐️⭐️⭐️
一上菜,已經聞到好香嘅蒜香味。
配有虎蝦和墨魚,份量都很多😋
意粉的軟硬程度剛剛好,所以非常有口感。
餐湯:黑松露蘑菇湯⭐️⭐️⭐️⭐️
好濃郁的蘑菇湯,配有陣陣嘅黑松露味,都算不錯。
甜品:芝士蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️
芝士蛋糕都幾大件,最鍾意佢嘅放咗提子乾入去
總括來講,餐廳環境非常舒適,而且性價比很高,好適合同朋友嚟食返餐傾吓計