2021-11-18
今日去左旺角既紅橋餐廳食野,平時經過都冇機會試,今日一試有驚喜門口有兩塊大大既餐牌,一睇到已經覺得好吸引,二話不說就入左去見到個餐牌就有選擇困難,樣樣都好想食,諗左差不多十分鐘先簡好呢到既菜式選擇真係超級多,花多眼亂先上餐湯,係磨菇忌廉湯,一飲落去好滑,好濃既磨菇味,絕對係真材實料馬來咖哩牛柳粒配白飯,微辣既咖哩帶少少甜味,十分開胃,牛柳粒入味得黎又吾會韌,食到停吾到口芝士控的我,一定會點車打芝士汁肉碎帶子長通粉。深黃色既芝士汁十分濃郁,帶子新鮮彈牙,同肉碎配合得好好。長通粉索曬d汁,食每一啖都好滋味芝麻蝦多士脆卜卜, 食落勁香脆,一定要趁熱食食左幾樣都覺得好出色,於是點多左個下午茶餐,三文魚蕃茄牛角包配薯角。一上枱真係有少少嚇親,勁大份,薯角仲粗過我d手指,而且係新鮮即炸。牛角包亦好足料,十分滿足不能不提呢個經典紅豆冰,碎冰變成一大舊,味道飲到最後都吾會變淡今日呢餐好滿意,下次一定會再幫襯
呢到既菜式選擇真係超級多,花多眼亂
芝麻蝦多士脆卜卜, 食落勁香脆,一定要趁熱食
今日呢餐好滿意,下次一定會再幫襯