2024-05-12 48 瀏覽
我哋今次嚟到一間位於大角咀,好有人氣嘅韓國餐廳🇰🇷。呢度最有特色係佢用咗韓國街頭風裝修🥢,有種當地大排檔、街邊飲酒嘅感覺🍶,同時間成個環境又好精緻。.🍜韓式水冷麵($98)感覺惹味得嚟又清爽!可以自己落醋同埋黃芥辣😝,加上冷麵本身墊住嘅冰水,好有酸香味,又有芥辣刺激味😋,配埋爽口嘅生菜絲、蟹柳絲等等,口感豐富又開胃💕。.🐷鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤($188)一上菜真係好有儀式感😍!石燒嘅厚切五花肉,一路燒,油花嘅香味一路飄出嚟,真係好吸引🔥。燒熟咗仲可以配埋爽口嘅生菜一齊食🥬,點埋香口嘅燒烤汁,加上燒烤嘅香味♨️,真係好滿足。.🍡炸黑糖蜜麻糬團子($38)麻糬口感軟軟QQ,外層炸香咗💥,食落口真係好夾調味。開埋黃豆粉🫘,同埋甜甜香香嘅黑糖漿,仲有香口嘅芝麻粒😆,有有韓國街頭feel。.🌾韓國米水($18)食得韓國嘢,梗係嘢飲都要配埋韓式㗎啦🤩!呢款甜米水飲落順口得嚟,又有米香味,好夾呢啲菜式🙌🏻。
🍜韓式水冷麵($98)
🐷鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤($188)
🍡炸黑糖蜜麻糬團子($38)
🌾韓國米水($18)
2024-04-29
午餐