2022-01-11 337 瀏覽
呢幾日天氣凍左,所以想黎韓國街食下韓國野,不過俾呢度嘅串燒香味吸引左入黎因為疫情嘅關係,晚上6點之後冇得堂食,只能夠買外賣,但係小店門外都有幾個人排緊隊等買外賣雖然店舖唔大,但食物嘅種類繁多,唔想食串燒嘅仲有張細menu有飯食錫紙蒜蓉牛油金針菇 $28$28蚊黎講,呢兜金菇真係超級多,一兜都已經可以食到我飽金菇好香蒜蓉同牛油味,而且仲好多汁一啲都唔乾!食串燒叫呢味真係永遠冇死!日式餃子🥟 $26/8件$26蚊有8隻餃子,又係超級無敵扺!餃子面頭好脆,入面係暖暖嘅肉同菜店員好細心,仲用兜仔幫我裝住啲餃子汁!呢兜先係重頭戲!全部嘅串燒都係哂度!招牌蜜味叉燒王 $18/3件我見倒menu有個👍🏻,同埋第一次響串燒見倒有叉燒所以先叫咋!估唔倒又有驚喜喎!蜜汁叉燒好入味,叉燒口感好彈牙,串住咁食叉燒都幾得意!除左叉燒之外,我仲叫左鹽燒大虎蝦,不過收埋左係底鹽燒大虎蝦 $38/2串大虎蝦用鹽帶出左佢嘅鮮味,而且燒完之後好爽口!鹽燒雞皮 $10/1鹽燒雞軟骨 $14/1燒雞皮同雞軟骨都係我食串燒必叫嘅食物!呢兩味襯啤酒真係一流!雞皮燒到側邊好脆而又唔會乾,加埋雞軟骨咬落口每咬”kwok kwok”聲

錫紙蒜蓉牛油金針菇 $28

$28蚊黎講,呢兜金菇真係超級多,一兜都已經可以食到我飽

日式餃子🥟 $26/8件

$26蚊有8隻餃子,又係超級無敵扺!

餃子面頭好脆,入面係暖暖嘅肉同菜

店員好細心,仲用兜仔幫我裝住啲餃子汁!

呢兜先係重頭戲!全部嘅串燒都係哂度!

招牌蜜味叉燒王 $18/3件

估唔倒又有驚喜喎!

蜜汁叉燒好入味,叉燒口感好彈牙,串住咁食叉燒都幾得意!

除左叉燒之外,我仲叫左鹽燒大虎蝦,不過收埋左係底

鹽燒大虎蝦 $38/2串

大虎蝦用鹽帶出左佢嘅鮮味,而且燒完之後好爽口!

鹽燒雞皮 $10/1

鹽燒雞軟骨 $14/1

燒雞皮同雞軟骨都係我食串燒必叫嘅食物!
呢兩味襯啤酒真係一流!

雞皮燒到側邊好脆而又唔會乾,加埋雞軟骨咬落口每咬”kwok kwok”聲真係不得了!

店員好有禮貌,啲食物好快就有而且扺食又好食,期待快啲有番晚市可以黎堂食!

• 招牌蜜味叉燒王
  • 鹽燒雞皮