2024-02-05 672 瀏覽
最鍾意試新嘢!沙田係我經常買嘢嘅地方,最近聽沙田友話開左間新 Buffet 餐廳,就同家人率先試吓兼當團年!為了就老爸選擇了午餐buffet! 好少午市自助餐都有生蠔食,仲入口清甜新鮮!再試埋其他海鮮 - 大蝦、蟹柑、青口、海螺都相當唔錯。跟住當然要試魚生拼盆 - 三文魚、八爪魚、魷魚、吞拿魚都好正,食冷盤最緊要新鮮。Appetizer 後,無牛不歡嘅我就梗係率先試下和牛燒和roast beef ! 兩款汁 - 燒汁同黑椒汁都好配合,加埋黃芥辣層次更豐富!雖然知道削弱戰鬥力,都忍唔住食咗三客!熱葷都有好多選擇,我老公最愛炆蠔、老爸就話燉茶樹菇螺頭湯夠熱夠淸甜。阿妹係生蠔控,食咗好多轉覺得物超所值!食咗兩個鐘,最後半個鐘衝刺甜品區。雪糕都係靚牌子,我揀咗咖啡加薄荷朱古力!大滿足!然後試埋 Brownie 蛋糕都好濃郁滑漏!見有好多其他款蛋糕甜品,今次冇試晒。歎埋杯latte 覺得今晚晚餐都可以skip 了!家人滿意就係最開心嘅事!下次要約埋班吃貨好友試埋dinner buffet 比較下先!
最鍾意試新嘢!

為了就老爸選擇了午餐buffet!

歎埋杯latte 覺得今晚晚餐都可以skip 了!
家人滿意就係最開心嘅事!

2024-02-04
5 分鐘 (堂食)
  • 生蠔、炆蠔、燒牛扒、心太軟