2024-09-16
之前經過灣仔已經有留意過呢間餐廳,因為覺得餐廳名夠玩味重,上網research下先知原來係全港首創越式豬肉球法包嘅始祖,相當厲害。不過今日收工經過立刻入來嘅原因其實都係因為依家做緊一個好特別嘅promo,就係凡於non public holiday嘅星期一至五消費滿$200,英文名是Keith嘅客人就可以有半價優惠。我朋友叫keith,所以就啱晒,後來老闆都同我哋講,原來帶卡片都可以!一坐低就要左我最鍾意嘅越南小食,包括越式春卷同埋鮮蝦扎肉米子卷。春卷炸得酥脆,完全冇由琳琳嘅感覺,如果米字卷亦都相當清新,不過鮮蝦配生菜再加埋米子卷真係無敵,加埋魚柳醬真係人生一大極品。飲品就要咗椰青水同檸檬特飲,兩杯都好refreshing。 慢煮燒牛肉法包用上竹炭包,好特別,牛肉因為慢煮所以好嫩滑,加埋d配菜,味道相當出眾。至尊牛寶湯河多餸,牛同牛丸都好正,不過最好食都係個湯底,同越南食嘅簡直同一個味道,冇味精,我差不多飲左成碗。