2020-11-17 663 瀏覽
因夜晚有約喺青衣城,所以我們就提早啲啲喺下午時候就去青衣城行吓!行到去G/F我們見到喺日本好出名嘅「美登利」壽司店喺度有分店,所以我們就入去食個午餐!我們叫咗兩個極上吞拿魚丼同自選刺身丼配烏冬御膳「豪華三色丼」!喺落完單後,店員就攞咗跟餐嘅日式蒸蛋同麵豉湯畀我們,日式蒸蛋蒸得啱啱好,非常滑溜!麵豉湯嘅味道都幾鮮味,而且昆布相當足料!極上吞拿魚丼祇係賣相已經非常吸引,肉質超鮮甜軟滑,而且都幾大件厚身,所以口感相當豐富!至於自選刺身丼配烏冬御膳我們就揀咗「豪華三色丼」,三色丼嘅海膽係超級鮮甜,三文魚籽就粒粒都極之鮮味飽滿,而吞拿魚腩蓉就好芳香軟滑,真係超正呀!至於烏冬嘅湯底就略嫌有啲鹹,而烏冬嘅麵質就好煙韌彈牙!
極上吞拿魚丼
自選刺身丼配烏冬御膳「豪華三色丼」
極上吞拿魚丼
自選刺身丼配烏冬御膳「豪華三色丼」