在西貢要吃到又平又靚嘅嘢食真係唔容易! 個人極力推介西貢的泰國小吃,海南雞飯勁好味,$29送埋靚湯,雞肉勁滑而且份量超多,真係差唔多每啖都有雞肉送飯! 以前我成日食開隔離的滿泰,今次食完先知呢間正好多!!! 滿泰D雞同飯都比以前差咗好多,份量又少! 呢間真係真材實料!講開呢間小店,因為工作的關係,我要帶住成三十人在星期日去西貢食午飯,所以之前已在西貢搵咗幾間餐廳,點知勁俾人拒絕,皆因幫襯金額唔多,所以冇人肯幫我! 直至我去到呢間店,老闆娘不但冇嫌我「窮」,仲好友善同爽快咁應承留位俾我,更猛話多謝我幫襯! 老闆娘勁好人,最後更送埋嘢飲俾我哋,真係好感動呀! 嘢又好食,又充滿人情味,喺西貢區去邊度搵呀!!!

2009-04-05
  • 泰式海南雞飯