2024-07-08
幾個女仔聚埋一齊,除咗吹水講八卦之外,梗係唔少得周圍食好西打卡啦🤩!啱啱過去嘅 Weekend,熱死辣辣唔想係條街到曬🌞,一於約埋朋友嚟呢間最近好 Hit 嘅樓上 Cafe,嘆番個甜品,影下靚相啦!可能因為過咗食飯時間,都唔係好需要排隊就入到,餐廳分咗室內、室外 2 個 Area,室外影相幾有 Feel,但怕熱嘅我哋都係決定留番喺冷氣地方😬.今次叫咗 2 個小食同 2 個主菜一齊 Share~首先出場嘅就係惹味嘅小食拼盤啦,有雞翼、炸蝦、番薯條,全部熱辣辣又脆卜卜,點埋茄汁食邪惡又美味!(ps. 食完記得飲番杯涼茶,如果唔係生痱滋就唔好啦).鍾意牛油果嘅我🥑,就額外叫咗嘅牛油果醬三文魚墨西哥脆片慢慢嘆~啖啖嫩滑嘅三文魚粒、搭上 Creamy 嘅牛油果醬,同惹味嘅 Doritos,好味程度 5粒🌟,係我成餐飯嘅 MVP!.主食方面叫咗佢哋 Signature 嘅手工龍蝦汁意粉同雞胸肉 Rissoto,義大利飯以南瓜汁煮成、食落甜甜地又好 Creamy,飯粒粒粒分明仲有超多菇片,朋友食得超開心!.我自己個人就比較鍾意意粉多啲,海鮮味勁濃嘅汁配埋超煙韌嘅手工意粉、同啖啖龍蝦肉🦞,超級滿足呢
鍾意牛油果嘅我🥑,就額外叫咗嘅牛油果醬三文魚墨西哥脆片慢慢嘆~啖啖嫩滑嘅三文魚粒、搭上 Creamy 嘅牛油果醬,同惹味嘅 Doritos,好味程度 5粒🌟,係我成餐飯嘅 MVP! .
我自己個人就比較鍾意意粉多啲,海鮮味勁濃嘅汁配埋超煙韌嘅手工意粉、同啖啖龍蝦肉🦞,超級滿足呢😋。
最尾當然唔少得用一份靚甜品收尾啦,蛋糕上面覆蓋住香甜嘅麻糬奶蓋,抹茶味又超香濃,甜度啱啱好!