2021-11-17 110 瀏覽
今晚老細帶我同啲同事去食好西,去左食「甘饕」,佢話依間「甘饕」係「鏞記」個老闆個仔開既,相信大家對「鏞記」一定唔會陌生,但想食平價版既就一定要黎「甘饕」,因為水準唔會比原舖差。皮蛋酸薑:😉😉😉😉😉皮蛋未必個個都中意食,其中有一個同事本身唔中意食皮蛋,但佢勁中意依個皮蛋酸薑,個皮蛋仲要係溏心🤤乳豬(例牌):😉😉😉😉😉雖然個乳豬細細碟,但勝在質素非常好,平時好多時食到既乳豬都係凍曬,但依一碟上碟果時都係熱辣辣,乳豬皮都好鬆脆。鮮蟹肉乾燒茄子:😉😉😉😉😉一開始聽到茄子有少少卻步,因為本身自己唔食茄子,但老細話一定要食,好好食,最後一口氣食左4舊,因為茄子炸到好似天婦羅咁,口感唔會覺食緊茄子咁,加埋個蟹肉汁非常香口。燒鵝:😉😉😉😉😉黎到點可以少得燒鵝呢?賣相唔洗講,非常吸引,鵝皮都仲脆口,肉質都好鮮嫩🤤最後忍唔住嗌左碗瀨粉同燒鵝一齊食,加埋燒鵝底既黃豆,不得了個人評分(滿分為5)味道:😉😉😉😉😉環境:😉😉😉😉員工友善度:😉😉😉😉😉CP值:😉😉😉😉😉
皮蛋酸薑:😉😉😉😉😉
皮蛋酸薑

乳豬(例牌):😉😉😉😉😉
乳豬

鮮蟹肉乾燒茄子:😉😉😉😉😉
鮮蟹肉乾燒茄子

燒鵝:😉😉😉😉😉
燒鵝

個人評分(滿分為5)
味道:😉😉😉😉😉
環境:😉😉😉😉