2024-12-21
平時通常食和牛,今次去食下韓牛和牛韓牛最大分別係和牛比較側重油脂,A4/A5會有入口即溶既感覺,而韓牛側重牛肉既肉味,要我揀⋯⋯我就無辦法二選一架啦 🤤小朋友先做選擇而呢間Galbi Town,佢既韓牛仲有認證架!保證你食既都係高質既韓牛🤩🤩🤩而且仲要有人幫你燒,燒到啱啱好! 坐喺度就食得 😍❇️❇️❇️❇️❇️ 韓牛新鮮肉眼 ($340)呢塊肉眼,本身見佢得150g 以為好少,點知上黎都堅唔錯!望落見到塊肉已經口水直流🤤🤤 超靚既油花! 加d d 鹽吊一吊味,食落口真係想大叫!肉味好濃之餘,油香味都好足,啱啱好balance,食啖白飯送 👍🏻👍🏻真係超正而食到咁上下,我推薦用佢地既kimchi 一齊食,kimchi 帶啲新鮮味,而且減膩 ❇️❇️❇️❇️❇️ 韓牛新鮮板腱肉 ($380)呢個係佢哋既top list 黎架!又係爆好食相對就油份再多啲 😍 用生菜包肉食都真係超級正 ❇️❇️❇️❇️❇️ 牛肋骨湯 ($138)湯飯啱晒最近咁凍既天氣,喝落都暖笠笠而牛肋骨湯好清,加左蘿蔔,葱絲同蛋絲 🤩 而牛肋骨都幾多,有幾舊肉之餘,有兩大舊 好好飲之餘,送飯一流 👍🏻👍🏻而佢每枱上既小菜都好認真,味道真係好似我係韓國
而且仲要有人幫你燒,燒到啱啱好!
坐喺度就食得 😍
❇️❇️❇️❇️❇️ 韓牛新鮮肉眼 ($340)
加d d 鹽吊一吊味,食落口真係想大叫!
❇️❇️❇️❇️❇️ 韓牛新鮮板腱肉 ($380)
呢個係佢哋既top list 黎架!又係爆好食
相對就油份再多啲 😍 用生菜包肉食都真係超級正
❇️❇️❇️❇️❇️ 牛肋骨湯 ($138)
湯飯啱晒最近咁凍既天氣,喝落都暖笠笠
而牛肋骨湯好清,加左蘿蔔,葱絲同蛋絲 🤩
而牛肋骨都幾多,有幾舊肉之餘,有兩大舊
好好飲之餘,送飯一流 👍🏻👍🏻
而佢每枱上既小菜都好認真,味道真係好似我係韓國食既咁 🤤 而啲韓牛真係好食 到爆!所以同場都好多韓國人食