2023-11-29 18 瀏覽
今日同朋友去咗九龍城搵食😋呢間日本居酒屋絕對值得推荐~餐廳清優雅潔,座位寬敞我地先係叫咗兩個午市定食~而每個Set都會跟餐附送海鮮味噌湯 & 沙律 & 飲品,海鮮味噌湯超足料👍🏻除咗平時嘅豆腐同海帶之外,仲有蜆有蝦🦐~估唔到套餐附送嘅味噌湯都有如此質素~C餐 上戶刺身盛配迷你烏冬 $208每款刺身都十分新鮮👍🏻有油甘魚、三文魚、帶子同赤蝦~我覺得高質係赤蝦刺身,赤蝦刺身好大隻,而且夠哂鮮甜彈牙~至於唐揚炸雞拉麵,拉麵豬骨湯底濃郁,麵質彈牙。唐揚炸雞肉質鮮嫩,咬落去有肉汁流出。H餐 牛舌薄燒配三文魚炒飯 $98估唔到一樣咁高質,以往食牛舌都愛吃厚切,因為驚牛舌薄燒會太乾太老,但呢度完全冇呢個問題,牛舌薄燒燒得剛剛好,少許焦香。三文魚炒飯亦粒粒分明,絕對是高質之作。而鐵板串燒套餐都幾抵食~$98自選4款串燒+啤酒/飲品,因為我和朋友都唔飲啤酒,所以叫咗soft drink就算~我地仲加錢叫咗兩款小食,分别係櫻花蝦炸豆腐&吉列炸蠔~大大隻生蠔夠新鮮肥美,嫩滑夠Creamy~而櫻花蝦炸豆腐表面沾滿櫻花蝦,豆腐外脆內軟,滑嘟嘟的豆腐十分嫩滑。
今日同朋友去咗九龍城搵食😋呢間日本居酒屋絕對值得推荐~

餐廳清優雅潔,座位寬敞

H餐 牛舌薄燒配三文魚炒飯 $98