2021-10-21
呢日同屋企人食飯黎到大埔呢間木屋大排檔,真係幾抵食! 大約7:30 入面都差唔多坐滿哂~ 佢食物既款式都有好多~ 同埋做緊優惠, 叫指定既小食就送啤酒一杯, 啤酒仲要係藍妹既500ML~ 真係幾抵, 平時係出面叫一杯都唔平, 呢個配搭超抵, 岩哂飲酒人士, 同朋友黎chill 一chill~ 當然, 黎到泰國餐廳梗係都要食番D 地道泰國菜, 先叫個椰青黎試試佢先~ 椰青超甜, 店員附上一隻匙, 俾你刮埋D 椰肉黎食, 真係一椰青做到兩個用途! 野食方面都真係好滿意, 我地叫左蠔仔炒蛋, 蠔仔炒蛋係用鐵板上菜既, 上到黎個陣仲滋滋聲, D 蠔又夠哂飽滿, 唔係D 唔夠肥美既蠔, 食落去啖啖蠔肉再加上蛋真係一絕! 另外我地仲叫左蒜蓉包同埋生菜包! 生菜好新鮮, 蒜蓉包就夠哂蒜蓉同牛油,食落真係perfect! 講完都已經想再去食多次!!!