2020-08-03 32 瀏覽
約左朋友西環晚餐,今次就來到西環呢間越南餐廳,試下呢度既泰國越南菜式。呢間餐廳就係just eat, 因為地方比較偏,要上斜坡,所以來呢度食飯的多數係附近街坊。我都係靠西環的街坊帶我來呢度食,亦係咁認識左一間好味的餐廳😋。我們點了泰式生菜包,燒雞撈檬同埋越式雞飯。泰式生菜包的肉粒炒得特別香特別有肉味,生菜也是新鮮夠嫩,包住肉粒真係好好味好juicy,我好喜歡這道菜。燒雞撈檬的燒雞好夠香,而且好多舊雞,分量算豐富,一個人食都夠飽。而越式雞飯更是有點像海南雞一樣,口感又嫩又滑,真係夠曬雞味。除左野食好味,呢度既飲品都係清新潤喉,我們點了兩杯野飲,青檸薄荷梳打同柑吉梳打,兩杯都大大杯夠潤喉,係呢個天氣食完鹹野飲返杯都好chill好岩飲。下次來開西環如果想食泰越菜,隨時可以來just eat 坐下食下野都係唔錯選擇。
我們點了泰式生菜包,燒雞撈檬同埋越式雞飯。
2020-06-19
5 分鐘 (堂食)