2024-10-02 0 瀏覽
先講環境,少少輕工業風嘅設計型格又不失優雅,乾淨企理座位坐得舒服,仲有戶外可以選擇😌我哋點咗大啡菇芝士牛肉漢堡包,呢絕對係一款邪惡但經典嘅美食!呢間漢堡最吸引嘅地方,就係佢嘅層次感:首先,多汁嘅牛肉經過精心調味,唔會太鹹又唔會唔夠味,肉質鮮嫩多汁,咬落去真係有肉汁流出嚟,好誇張!而每一啖都充滿牛肉香氣,再加上煎過嘅大啡菇,菇嘅香氣同口感增添咗好多風味,呢個配搭極力推薦俾大家!😜另外我哋仲加咗一粒煎蛋,不得了,個賣相靚到,蛋黃微微流出,同埋牛肉混合,味道認真一流。而芝士嘅濃郁味道同肉嘅鮮味相得益彰。漢堡嘅包皮外面仲有啲脆,入面就算軟熟為咗平衡油膩感,漢堡搭配咗新鮮嘅生菜同番茄,大大增添咗清新嘅感覺,食落去唔覺得油膩~另外,我哋加配咗薯餅,佢最特別嘅係配上一個藍莓醬,酥脆口感再加埋甜酸嘅味道真係又好味又夠特別。飲品方面,我哋叫咗新鮮嘅奇異果汁,出奇地好飲,嗰種fresh嘅感覺,正好中和咗漢堡嘅濃郁!