2025-01-23
今次黎到荃灣搵有咩好野食,留意到呢間夜燒站串燒,我本身超鐘意食燒物,尤其燒肉碎茄子同埋牛油金菇,所以就決定試下~入到店內地方都算寬敞,值得一讚嘅係地下枱面座位都好乾淨唔會油淋淋咁,衛生做得唔錯~Menu 上食物種類好多,海鮮都有好幾款,而且全部價錢非常公道,黎到居酒屋就梗係要叫支啤酒送燒物~頭盤先黎左份元貝群邊,好彈牙好開胃,跟住就要大快朵頤了!一口氣叫左好幾款海鮮,清酒煮蜆又滑又鮮甜,隻隻都又大又多肉,清酒都煮得好入味,好食到停唔到口😋接住就到蒜茸燒蝦燒扇貝、帶子同焗蝦,作為一個海鮮控真係食得好開心!特別係扇貝,比蒜茸燒到逼曬 d 鮮味出黎,好食到兩下就食曬,心諗仲有無即刻想 encore!但係都要冷靜 d ,因為要留肚食其他好西,例如燒墨魚鬚,好有咬口又惹味,至於其他肉類例如牛舌尖、牛柳等都燒得好出色,火候恰到好處,仲鎖住肉汁係肉裡面保持鮮嫩口感,烹調工夫一流!最後推介下必點嘅牛油金菇、肉碎茄子同招牌鵝肝多士。金菇同茄子燒出黎嘅感覺真係同蒸或者其他煮法無得比,茄子我淨係鐘意食燒!而且餐廳用料超足,條茄子已經好大條,但肉碎仲多過茄子食完仲有肉碎淨,真係好抵食。至於鵝肝好甘香,配襯住脆
最後推介下必點嘅牛油金菇、肉碎茄子同招牌鵝肝多士。金菇同茄子燒出黎嘅感覺真係同蒸或者其他煮法無得比,茄子我淨係鐘意食燒!而且餐廳用料超足,條茄子已經好大條,但肉碎仲多過茄子食完仲有肉碎淨,真係好抵食。至於鵝肝好甘香,配襯住脆卜卜多士又無咁膩,可以話係絕配。推介鐘意食燒物或者海鮮嘅你一定要黎試下!