2020-11-26
講起鐵板燒三文治 除左Isaac Toast 又有一個好正即選擇要介紹比大家😍 係係K11 Musea 主打玩味配搭 以意想不到既食材作為三文治饀料 但係價錢仲好大眾化既Hand3ag🥪 店舖裝修明亮 座位都幾多 入面仲有卡位👍🏻 Lunch set 三文治單點都係$49起 加$39 upgrade套餐仲有薯條/餐湯/沙律+餐飲😱 好抵食🤩 單點小食$28起 呢到食物選擇好多 今次試左好多食物 抵食又好食 等我逐個項目介紹比大家啦☺️三文治🥪1. 蝦兵蟹將鐵板三文治 材料有酥炸軟殻蟹 小龍蝦沙律 紫椰菜 醃紅蘿蔔絲配他他醬🤤 聽到都知好食 我地一致覺得最鐘意食 三文治用鐵板烘 口感香脆 軟殻蟹配上醃過既紅蘿蔔絲 酸酸地好夾 一d都唔膩👍🏻2. 拉麵叉燒鐵板三文治 材料有日式叉燒片 味噌拉麵 味付溏心蛋 味付荀絲 牛油粟米粒 熔岩芝士同味噌蛋黃醬😍 完全係驚喜之作 無諗過日式拉麵可以crossover三文治 感覺就好似之前好出名既營多三文治 原來真係可以毫無違和感 好夾🤤 調味到位 拉麵口感都控制得好好👍🏻3. 慢條撕理食肉獸鐵板三文治 材料有手撕牛仔排 燶邊流心蛋 蕃茄 生菜 芝士同芥
三文治🥪
3. 慢條撕理食肉獸鐵板三文治 材料有手撕牛仔排 燶邊流心蛋 蕃茄 生菜 芝士同芥末籽蛋黃醬🤓 又係爆哂餡超級足料 一口咬落去食到手撕牛同蕃茄 每一款三文治既醬汁既配搭加上蔬菜都好巧妙咁令三文治帶清新感 好出色👅
4. 歐陸監獄鐵板三文治 材料有玫瑰芝士燴通心粉 普羅旺斯燉肉丸 脆薯餅 燶邊流心蛋 生菜 芝士😍 果然好有歐陸風情 一啖食到mac and cheese同肉丸 好豐富😆
小食
1. 三日三夜自家手切薯條 用上矜貴既Agria薯仔 先慢煮 再低温輕炸定型 再高温炸至金黃色 要用上3日3夜用心製作 外脆內軟既手切薯條 你可以抵擋到?🤩 加$7就可以試到自家調製醬汁 我試咗黑松露蛋黃醬 真係好完美 香濃黑松露味配搭香脆粗薯條 好幸福😍
2. 自家製蟹肉忌廉薯餅配他他醬 一份有3件 都幾大件多餡 餡料棉密creamy又食到一絲絲蟹柳好正👍🏻
3. 酥脆牛油果配芒果莎莎醬 同蟹肉忌廉薯餅好似 不過餡料係好多好多既牛油果🥑 不得不讚佢哋既芒果莎莎醬 酸酸甜甜 中和左牛油果既膩 好好食🤤
飲品🍹
1. 白桃薑茶 本身套餐已經包括左 可選咖啡 汽水同多款茶 呢個白桃薑茶好香 唔算太薑都幾岩冬天飲👍🏻
2. Rose Latte 套餐加$10可以升級特色咖啡同Rainbow Smoothie 🤩 非 常 推 介 大家加呢杯特飲😍 Latte可以揀有咖啡/無咖啡 Rose Latte 底加左玫瑰糖漿 好香玫瑰花味 唔會好甜 重點真係好靚🌹
3. Earl Grey Latte 同樣係加$10 面頭有1粒小Macaroon好可愛😆 伯爵茶同咖啡配合得天衣無縫 口感幼滑👅
4. 橙沙冰 套餐加$10 成份有香橙 蘋果同胡蘿蔔🥕 好清新🤩
5. 餐湯 北海道野菜薏米濃湯 真係好有去北海道 冰天雪地飲熱湯既感覺 好足料 好多野菜粒同薏米 好健康🌟