2024-08-10 937 瀏覽
今日放假黎到觀塘行街,突然間自己發覺好想食泰國火鍋同海鮮~openrice就話我哋可以嚟到呢間火鍋店試下味道,於是乎我哋就點左幾道特式菜同店內必食嘅菜式🥘🥣➡️我哋點嘅第一道係芝士龍蝦湯茶碗蒸🦐, 個湯茶碗蒸滿滿嘅龍蝦湯底炖得又濃又芝士,個芅住龍蝦嘅鮮味,真係食到你停唔到,非常謝謝~➡️跟住點嘅係任食惹味龍蝦雞煲🍖,一開鍋就見到一粒粒金黃色嘅雞肉,食落去超開心同驚喜~超讚~➡️最後就要來試下呢個極尚龍蝦蒸海鮮啦~熱辣嘅龍蝦配上新鮮嘅鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝、蝦等等一系列海鮮,好似海洋嘅寶藏咁~一試就會令到你大大滿足~ 讚讚讚~✅蕃茄湯底,滋味溫和清新,湯泡熱辣壯碩的美國特選牛肩胛、優質豚肉、優質雞腿肉,然後再配埋廣島蠔、日本帶子、沙白、灰蜆、螺、青口、蟹棒、水魷等海鮮,簡直就係人間極品~最後我要大讚呢一間相馬日式火鍋送餐速度好快💯‼️,服務員都好貼心,除此之外,環境又好大,2層樓都可以供我地選擇,如果你想搞個朋友聚會,嚟相馬日式火鍋絕對正選~