2024-05-19
今次已經係第二次嚟呢間頂立拉麵店,佢哋主打嘅自家製冷泡咖啡配搭拉麵嘅湯底令到每一啖都有唔同嘅風味真係令我再嚟試多次嘅原因🤤今次嚟到見到佢哋換咗幾種拉麵嘅湯底🤩,而且最近仲推出咗會員制如果購買佢哋嘅tee會有唔同嘅優惠最特別嘅係可以有一排隊特快專線同埋免+1 😎今次呢度咖啡嘅風味試得出頭段有少少茉莉花香嘅感覺而尾段烏龍茶嘅口感限定•海•頂立•紅蝦湯底($118)湯頭試得出有好濃郁嘅蝦膏蝦頭味道香味,濃郁之餘亦風味十足, 配搭上原隻嘅紅蝦同埋拉麵層次感十足, 豚肉亦都煮得非常嫩滑而且試完咖啡再飲一啖湯又會有另外一種唔同嘅風味頂立高湯(貝汁)($95)呢個貝汁清湯湯底就比較清新,再配搭咗鮮貝食落去海鮮鮮味十足而且更加突出咗蜆嘅鮮味另一種非常唔同嘅風味😍昭和風味硬布丁呢個硬布丁真係個人私心推介,柔軟Q彈而且蛋味十足小小嘅焦糖口味甜中帶苦嘅感覺👆🏻👆🏻👆🏻
限定•海•頂立•紅蝦湯底($118)
頂立高湯(貝汁)($95)
昭和風味硬布丁