2017-04-08 214 瀏覽
友人今日未放工,已經約我到沙田圍食意大利菜,仲話唔好食佢出晒錢。白酒忌廉汁煮青口($158):用上鮮忌廉加上香草再加上白酒煮的青口,不但將青口的雪味完全棄掉,更因為用上白酒,所以拎到青口更加入味,加上青口非常爽口,唔會太硬,絕對係要一食的前菜。保雲酥焗羊架($258)起初都會擔心羊架會好大陣羊味,但係食落一點羊的騷味都冇,原因就係用上大量香草,拎到羊架不但入口有著香草味,更加令到羊味突出,加上用上烤爐製作,所以食落唔會太勒,絕對係必食的主菜。菠蘿汁($38):用上新鮮菠蘿所打造出來的果汁,不但鮮甜,而且有大量的菠蘿肉,所以口感非常特別,入口青新。這裡不但價錢合理,而且食物有質素,係沙田朋友聚腳之地。

這裡不但價錢合理,而且食物有質素,係沙田朋友聚腳之地。