2018-11-06 20 瀏覽
倫哥出名打邊爐,之前都係尖沙咀試過,今次嚟到太子試新野,係食蒸海鮮啊😍😍未開始食就先飲返個燉湯,好多料啊!蒜蓉粉絲蒸蟶子,夠大隻!蒜蓉蒸海蝦,唔係好大隻,不過幾鮮幾彈牙。果皮蒸鮑魚,爽口得來會唔會咬極都咬唔開,同埋原來冇豉油都好入味!蟲草花蒸龍躉,魚肉好滑,仲配埋有黑松露嘅豆腐添,都好香呀!薑蔥蒸蠔,影得唔係好靚,不過其實好大隻架,同埋都幾重海水味幾新鮮。清蒸龍蝦,大過我成隻手掌呀!店員推介龍蝦清蒸已經好好食,果然冇介紹錯!蒸花蟹,細細隻,不過都算多膏!除咗海鮮,仲有蔬菜食吓,加少少鹽蒸都已經夠味。鮮魷腸粉,出乎意料之外咁好食!沙茶醬加埋魷魚嘅鮮味,雖然食到最後已經好飽,但係我哋成盤腸粉都清晒,因為真係好好食!最後仲有八寶蒸飯添,雖然已經好飽,不過都要試吓個飯,因為好香呀個飯!記得留肚食下啦!最後要一提,係度唔使驚啲海鮮會蒸到老晒或者唔知要整幾耐,要估估下!因為呢度每一個餸都有店員幫你蒸,仲會計時添,所以翹埋雙手就有得食喇!

未開始食就先飲返個燉湯,好多料啊!

蒜蓉粉絲蒸蟶子,夠大隻!

蒜蓉蒸海蝦,唔係好大隻,不過幾鮮幾彈牙。

蟲草花蒸龍躉,魚肉好滑,仲配埋有黑松露嘅豆腐添,都好香呀!

蒸花蟹,細細隻,不過都算多膏!

除咗海鮮,仲有蔬菜食吓,加少少鹽蒸都已經夠味。