香港人上下晝夜,都會尋找吓啲平民美食。我哋今次嚟嘅目的地,就係位於觀塘嘅荷里活冰室。一間充滿香港風味嘅茶餐廳,好食又抵食,每次都令我哋回味無窮🙀🙀!🍜首先我哋嚟嚟一份懷舊沙嗲牛肉湯公仔麵!🥩人間美味!公仔麵煮得恰到好處,軟硬啱啱好,加上沙嗲牛肉,真係層次豐富!😋 🍳‍炒滑蛋同牛油餐包都合格喔!🍔 炒滑蛋食落口感滑溜。餐包鬆軟得黎, 牛油香味撲鼻, 好食得黎一試難以忘懷!😍🍴跟住嚟叉燒湯意粉,配埋滑蛋同埋牛油餐包喎!🍔叉燒半肥瘦味,意粉再撞埋呢啲滿足感,每一口都好味!炒滑蛋滑得黎好似絲一樣,餐包吸收咗牛油嘅香甜,見到佢就知佢好食!😊 🍹 為咗解解渴,我哋嘆一杯凍檸茶。凍檸茶係茶餐廳嘅必備飲品無誤😄甜甜膩膩嘅檸檬味, 啱晒夏天嘅口味! 總括嚟講,荷里活冰室實在係食出香港風味嘅好地方,食物質素高尚,價格公道,性價比高!我一定會再次踏上荷里活冰室!🙌🏼🙌🏼