2023-10-17
今日黎到嘅呢間泰菜餐廳好特別呀, 有semi buffet食, 食物種類超豐富~~呢道既環境舒適, 服務周到, 食物賣相同味道都好出色晚市有單點或套餐選擇~~而我就俾呢道既Dinner Set吸引左喇, 因為有salad bar丫!!Dinner Set分左3,4,5個course揀...我揀左4 course $438/位, 包salad bar, soup, appetizer & main餐廳仲有set lunch學生優惠, 都幾抵食沙律bar好豐富呀!!!!!有多款小食, 沙律菜, 芝士, 水果等等~~最正係有無限量長腳蟹食真係超興奮!!!長腳蟹大大隻, 超級肥美, 肉質鮮嫩淨係食salad bar都食到半飽 但原來好戲在後頭是日餐湯: 南瓜湯南瓜湯味道濃郁, 口感滑順~配埋脆脆既小餐包食非常滋味泰式小食拼盤有炸蝦, 八爪魚餅, 雞翼, 春卷, 豬頸肉 & 炸蝦片~~ 一次過可以品嚐到不同種類嘅小食食物炸得香脆可口, 沾埋甜酸醬食味道層次感更豐富紅咖哩軟殼蟹配牛油薄餅軟殼蟹炸得金黃酥脆, 啖啖肉又juicy牛油薄餅卜卜脆, 沾埋味道濃郁帶香辣既紅咖哩醬汁食味道一流丫!!!香煎牛
呢道既環境舒適, 服務周到, 食物賣相同味道都好出色 晚市有單點或套餐選擇~~
Dinner Set分左3,4,5個course揀...
餐廳仲有set lunch學生優惠, 都幾抵食 沙律bar好豐富呀!!!!!
有多款小食, 沙律菜, 芝士, 水果等等~~
最正係有無限量長腳蟹食真係超興奮!!!
長腳蟹大大隻, 超級肥美, 肉質鮮嫩
淨係食salad bar都食到半飽 但原來好戲在後頭
是日餐湯: 南瓜湯
南瓜湯味道濃郁, 口感滑順~
配埋脆脆既小餐包食非常滋味 泰式小食拼盤
一次過可以品嚐到不同種類嘅小食
食物炸得香脆可口, 沾埋甜酸醬食味道層次感更豐富 紅咖哩軟殼蟹配牛油薄餅
軟殼蟹炸得金黃酥脆, 啖啖肉又juicy
牛油薄餅卜卜脆, 沾埋味道濃郁帶香辣既紅咖哩醬汁食味道一流丫!!! 香煎牛板鍵配薯菜
牛板鍵要左5成熟, 煎得恰到好處~
肉質甘香軟腍, 而且鮮嫩多汁 香煎加拿大豬鞍配薯蓉, 泰國露荀及黑莓醋汁
豬鞍肉質非常幼嫩, 完全鎖住肉汁好juicy!!!
薯蓉口感滑順~~ 配上細嫩既泰國露荀同黑莓醋汁嘅酸甜味道, 口感超豐富