悅滿軒

House of Joy
事緣我係網上見到荔枝角返工附近有間高質法國菜餐廳叫悅滿軒,仲要有兩層高,馬上叫埋同事一齊去🤩。去到餐廳發現裝修設計別具心思😍,有藍白皮椅配瓷磚地,裝修高雅,好有歐陸色彩👍🏻 🤩。頭盤係「香煎日本松葉蟹餅配金蘋果蓉 雞尾酒汁 $168」日本松葉蟹餅香口😍,肉質鮮嫩👍🏻 👍🏻,咬落去蟹既鮮味出哂黎,再配上雞尾酒汁,完全無油膩感👍🏻,再加上微微酸甜嘅金蘋果蓉,超級開胃😋主菜有「法式紙包智利紅䱽魚配海鮮汁$288」,紅䱽魚保持到魚既原汁原味,肉質軟腍,非常新鮮😋配埋海鮮汁,更加帶出魚既鮮味,真係食唔停口呀😋。仲有「香辣蒜片蠔肉白酒意大利粉$288」,大讚佢香辣蒜片又香又惹味,再加上有蕃茄乾既微酸,帶出左蠔肉既鮮甜,意粉仲要爽口彈牙,超級美味!😋總括嚟講店員親切,食物滿分,環境寬敞舒適👍🏻 ,決定下次要再嚟☺️