2020-03-08 147 瀏覽
朋友知我鐘意拉面,特別帶我來呢間位於西灣河太安樓的九州鯛魚話有好野介紹,我當然刻不容緩應約啦。第一次來九州鯛魚呢間餐廳,宜家覺得這裡裝修風格十分好,很有日本特色,而且播放著日文歌,好似到了日本食野咁。我們點了兩個餐,一個係賣相相當之勁的鮑魚花膠鯛魚濃湯泡飯,原來可以轉烏冬,我選擇了烏冬。而另一個係下午茶餐,滑蛋鰻魚飯,加野飲都係$58好抵。我再點了一個廣島蠔,都係$18。這個鮑魚花膠鯛魚濃湯烏冬真係無得彈,大大塊花膠,加上有兩隻鮑魚咁多,而且這個湯底真係用心炮製,絕對係這家料理店的主打,新鮮的鯛魚熬製而成,就這碗湯都已經超值了。下午茶的套餐種類也多,大家會有很多選擇而且划算,來的話一定要試試我吃過的鮑魚花膠鯛魚濃湯烏冬,包你們食過翻尋味。
2020-02-24
5 分鐘 (堂食)