2022-12-23
臨近節日,我地又搵到間高質日本和牛燒肉🥹 位於尖沙咀厚福街H8,係高質到隔離枱直情係日本人都來食!! 好在我地早到,呢度真係勁受歡迎,坐滿哂!! 氣氛超熱鬧!! 座位好寬,坐得舒服,而窗邊位直情係類似塌塌米咁,不過腳就可以放入去坐唔駛屈住! 我地就點左最正既和牛🥩.(全部2人份量)▪️炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司 ▪️炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽▪️日本產黑毛和牛 鑽切極上西冷▪️磯燒帆立貝 伴三文魚籽 ▪️特上牛舌▪️特上牛脊肉▪️幸福生蛋拌飯▪️可爾必思梳打.痴線食完真係覺得勁幸福!! 超高質🥹 和牛勁好食,入口即溶🥹 先嚐黑毛和牛海膽壽司,本身都覺得兩樣野加埋好似唔知點咁,但發現食落去後,海膽係增加左清新同creamy既口感,好特別! 而黑毛和牛特上牛肋肉配海膽,就係將和牛牛肋肉先烤香,廚師本身將海膽放在紫蘇葉上,烤香牛肋肉後就直接放在海膽上,然後將整個紫蘇葉包起整個放口裡食用,紫蘇葉強勁既味道爆發,配上油香四溢既和牛同海膽,衝擊味蕾但好味!! .黑毛和牛 鑽切極上西冷,唔駛講,係超正!! 紋理極靚,簡單燒香後唔駛調味就咁直接食一口,入口即溶,肉味濃郁,堅得🥹 食完咁正既食物,抖抖
(全部2人份量)
▪️炙燒日本產黑毛和牛 海膽壽司
▪️炙燒日本產黑毛和牛 特上牛肋肉 配海膽
▪️日本產黑毛和牛 鑽切極上西冷
▪️磯燒帆立貝 伴三文魚籽
▪️特上牛舌
▪️特上牛脊肉
▪️幸福生蛋拌飯
▪️可爾必思梳打
黑毛和牛 鑽切極上西冷,唔駛講,係超正!! 紋理極靚,簡單燒香後唔駛調味就咁直接食一口,入口即溶,肉味濃郁,堅得🥹 食完咁正既食物,抖抖先😂 來個海鮮清新下味蕾🤣 店員奉上磯燒帆立貝伴三文魚籽,帆立貝好大粒! 又係簡單燒香就得,肉質好鮮甜!! 再配搭三文魚籽食,好鮮好有口感!
最後繼續燒牛舌同牛脊肉,牛舌好大片😲 比起坊間大一倍!! 勁爽,肉味keep住濃郁! 牛脊肉肉質細緻,好食! 幸福生蛋拌飯,食完和牛再食生蛋拌飯,真係好夾,而且飽肚了🥹 飲返杯可爾必思梳打解解渴,大滿足了