2018-07-11
今日同個FD係中環行街經開蘭桂坊,發現哩間burger店內裝修幾靚,餐牌封面大大個漢堡包,就咁比佢吸左我入去。入到店內,食客唔算太多,可能我比較早食晚飯,職員都好主動過來推介食物,我想飽肚d就選擇牛魔王包,亦係最貴的一個包,於是點左以下食物:先來一杯清甜檸檬汁,幾好飲,最初以為會好酸,但其實唔會,微微酸反而帶點開胃。其次食物終於黎喇,先黎左兩個小食炸物,魷魚圈和炸蝦,炸粉不會太厚影響左口感,醬汁只有茄汁,兩者黎講,魷魚圈比較好食,容易咬開唔會太韌。最後係黎主角,兩個巨大漢堡包,我點左職員推介既牛魔王,我個FD就點左個有大磨菇既包,先講牛魔王,有兩塊好厚既牛肉餅,加埋有芥茉味既汁好夾,由於個包太巨大既關係都不能太顧儀態,好在店鋪都有提供埋膠手套比你,可以不沾污手之餘又大大啖咬落去,食完個飽之後,確實有d飽,至於另一個大磨菇包,一樣都有一塊厚牛肉餅,再配上醬汁,但我真係食唔出咩醬汁,只記得係有點帶甜味,對女士黎講,一個巨包確實食唔晒,最後都投降pass左個包比我食埋,唔好浪費食物,最後埋單$440(包埋加一)。總括黎講,味道可以,食物賣相唔錯,價錢貴唔貴就見仁見智,我覺得可以接受,地點在蘭
總括黎講,味道可以,食物賣相唔錯,價錢貴唔貴就見仁見智,我覺得可以接受,地點在蘭桂坊可以食完野再去附近飲杯野。