2017-08-23 77 瀏覽
前幾日同朋友去開九展,見到BINGO & COOK係度開左分店,就決定一試。去過銅鑼灣果間既朋友都知,呢間野好多時都要等位先有得入,但係九展呢間就冇咩人,我地直接就入左去食叫野食既形式係好似快餐店咁,去COUNTER叫完比完錢先搵位。唔知係咪新開既原故,呢到個MENU選擇比銅鑼灣果間少,但係價錢亦都比銅鑼灣果間平。因為見到個MENU上面冇野飲,以為店員比漏左DRINK MENU我地,一問先知原來得罐裝同紙包飲品可以揀。首先黎既係呢個韮菜牛肉煎餅,一上黎就勁大陣香味,令人食指大動食落亦都有好香既韮菜味同牛肉都幾match,又唔會太咸,不錯!之後呢個豬手分量都幾多,仲有生菜、泡菜、洋蔥同蒜片做配料比我地夾埋一齊食。豬手脂肪分佈幾均勻,夾埋生菜等配料中和左本身既膩味,加埋泡菜食相當開胃。跟住就到主角炸雞喇!呢度既炸雞真係好好食,應該有我食過既炸雞入面既TOP 3我地揀左醬油味既有骨炸雞,炸雞分量都幾多,炸到金黃色咁賣相非常吸引。值得一讚既係佢既調味,有少少咸中帶甜咁,唔似一般炸雞咁食幾舊就覺得膩,推薦!食到一半既時候店送比左杯乳酪味既沙冰我地試飲,話係遲D即將推出既飲品,唔知係咪因為我地問佢

烤牛肉韮菜餅

豬蹄
豬蹄配料

我地揀左醬油味既有骨炸雞炸雞分量都幾多,炸到金黃色咁賣相非常吸引。值得一讚既係佢既調味,有少少咸中帶甜咁,唔似一般炸雞咁食幾舊就覺得膩,推薦!
醬油味炸雞

食到一半既時候店送比左杯乳酪味既沙冰我地試飲,話係遲D即將推出既飲品,唔知係咪因為我地問佢有冇DRINK MENU,所以佢就攞比我地試下呢
飲落幾fresh唔會太甜,好岩夏天飲。

我地叫咁多野先$378左右,相當抵食!
2017-08-20
烤牛肉韮菜餅