2020-06-10
超濃厚本土氣息的曲奇~~~前幾日去咗銅鑼灣搵喺利苑返工嘅朋友仔食午餐 食完之後 誤打誤撞地見到呢一間外表好精緻嘅餅舖 大舊一向都好中意食曲奇 二十四孝女朋友仔我梗係要買番兩盒返去俾佢試下啦~~~佢哋嘅曲奇有好多好得意嘅口味 有選擇困難症嘅我 完全唔知揀邊樣好 最後就買咗一盒雜錦口味同一盒我中意嘅陳皮子薑口味曲奇~~~雜錦口味 ($208 /盒)裡面有好多款味道 例如有XO 醬曲奇 紅棗曲奇 香辣蝦米曲奇 七味粉曲奇 杏脯迷迭香曲奇 陳皮子薑曲奇 蔥油雞曲奇 同提子花旗蔘曲奇~~~1.紅棗曲奇 甜甜地又養生 好啱女仔食我個人好中意 2.杏脯迷迭香曲奇裡面有d糖粒,甜甜地有香香地3.香辣蝦米曲奇 鮮味同埋辣味並存 4.陳皮子薑曲奇 陳皮同子薑味都好開胃 清清新咁 好特別5. 花旗參提子曲奇 味道健康亦天然 好特別 未食過咁嘅味 又出奇地同曲奇夾6.蔥油雞曲奇 坦白講食之前真係驚驚地 點知一食落去真係感覺好難忘 係好味嗰種難忘 蔥油香非常正7. XO 醬曲奇 好香口 味道比較濃 我覺得呢一款同咖啡最夾~~~總括來講呢度嘅曲奇味道都好有特色 好多獨特嘅香港風味 上網搵一搵先發現原來佢地由產品
~~~
總括來講呢度嘅曲奇味道都好有特色 好多獨特嘅香港風味 上網搵一搵先發現原來佢地由產品概念 食材選用 同製作曲奇的過程 以及包裝設計等 都以香港為靈感 係全經人手 香港製造 本土味好重 係屬於香港嘅曲奇餅啊 下次如果有朋友嚟香港我都會買返呢間曲奇送俾佢
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥