2020-03-27
今日咁啱又去到荃灣開會, 同事介紹去如心廣場個邊試一間好抵食嘅川菜. 咁試新野我就一定好樂意嘅, 二話不說兩條友👬就去咗呢間十二味新派川菜.叫得新派果然有D科技野, 落ORDER同現時好多新式餐廳一樣都係掃QR CODE落單, 整體易用嘅唔麻煩. 有樣野不得不提, 我地落完柯打都冇3分鐘D菜就上檯, 對於時間就係金錢💰嘅香港人黎講, 呢樣真係值得一讚.除咗LUNCH有SET提供之外, 佢地都有好多餐前小食可以ORDER. 唔怪得我同事話抵食, 呢度D前菜都係三四十蚊有交易, 重點係大大份, 我地就叫咗皮蛋同青瓜, 味道好OK, 皮蛋夠香亦唔會太辣, 青瓜同出面食開的比較係正常野, 但份量多, 當菜食一流.LUNCH SET呢亦都包咗少少前菜, 有野飲. 我地就叫咗口水雞同回鍋肉. 口水雞🐔夠滑, 味道好, 回鍋肉賣相雖然一般但味道亦非常唔錯. 老老實實以咁嘅價錢黎講, 呢間野真係抵食性價比一流. 大家如果黎開呢邊真係值得一試.