2024-09-21
平時經過希慎都會買杯珍奶,見到飲開果間山左門就試一試佢隔離果間,店員同我講出左新野order左都幾有驚喜!山烏龍鮮奶茶加珍珠($33)茶味真係好濃!!果然最多人叫既王牌😗平時既台式奶茶奶比較重,呢個完全係我杯茶!好明顯飲到濃厚既烏龍味🧋奶亦都飲得出吾係奶粉沖,口感好滑,黑糖珍珠好煙韌彈牙!叫半糖岩岩好👍🏻蘭烏龍鮮奶茶($29)棒住新品吾會伏既concept去買呢杯野,果然真係冇伏!一入口比山烏龍清香,茶味亦冇甘濃,吸引我既係我飲到印度拉茶既味,幾特別!今次叫左少糖稍微甜咗啲,下次叫半糖可能會拉翻個平衡山渣蘭烏龍($28)呢個係唯一一杯冇得調節甜度,一入口比想像中酸但好合我口味!feel到佢真係冇點加糖,好似幾健康咁,飲飲下仲啜到山渣肉!平時其他珍珠奶茶舖頭都冇山渣呢個option,下次要瘋狂回購!
山烏龍鮮奶茶加珍珠($33)
蘭烏龍鮮奶茶($29)
山渣蘭烏龍($28)