2017-08-11 64 瀏覽
今晚突然想食越南菜 知道銅鑼灣開左間越男仔 就同媽咪去食餐牌款款都幾吸引呢跟餐點左兩份小食同單點左份招牌原隻軟殼蟹 $78三款都係台灣高雄啤酒節得獎菜隻軟殼蟹都幾大隻 仲有啲膏 炸到好香脆!冰鎮蜜糖凍番茄 $25呢個正呀 夏天熱辣辣 食完呢個真係涼透心!去皮番茄淋上柚子醬 甜甜蜜蜜加上多汁番茄 冰涼快感 一次過feel到 必試呢法式芝心蝦多士 $28麵包片包住蝦餅同芝士 外面灑上芝麻再去炸 真係好邪惡呀 咬落勁香脆 但麵包較吸油 食完有點油膩的感覺我就叫左碗胡志明市紅番茄雙牛湯檬粉 $70湯底超正 啖啖都係番茄精華!仲有洋蔥同番茄肉 甜甜地非常開胃~檬粉口感有點偏淋 但嗦左湯底既香氣 令佢都變得好食!而雙牛分別係生牛肉同烤牛肉 但湯底吾夠熱 生牛肉係面頭浸吾熟><後來被我浸左落最底就熟左了 烤牛肉醃製過 味道不錯 而生牛肉就比較多肥肉和筋媽媽點了胡志明市紅番茄四寶湯檬 $78有扎肉、豬扒、豬頸肉、脆豬肉扎肉和豬頸肉不錯 但豬扒咸左啲 脆豬肉太硬 但湯底都係咁正!最後點左杯香矛薑蜜 $18真係好重薑味!真係鍾意薑味既朋友先好點...整體感覺吾錯 呢個番茄湯底真係好正~~
今晚突然想食越南菜 知道銅鑼灣開左間越男仔 就同媽咪去食
餐牌款款都幾吸引呢
跟餐點左兩份小食同單點左份招牌原隻軟殼蟹 $78
招牌原隻軟殼蟹
三款都係台灣高雄啤酒節得獎菜
隻軟殼蟹都幾大隻 仲有啲膏 炸到好香脆!
冰鎮蜜糖凍番茄 $25
冰鎮蜜糖凍番茄
法式芝心蝦多士 $28
我就叫左碗胡志明市紅番茄雙牛湯檬粉 $70
胡志明市紅番茄雙牛湯檬粉
媽媽點了胡志明市紅番茄四寶湯檬 $78
胡志明市紅番茄四寶湯檬
有扎肉、豬扒、豬頸肉、脆豬肉
最後點左杯香矛薑蜜 $18
香矛薑蜜
真係好重薑味!真係鍾意薑味既朋友先好點...
整體感覺吾錯 呢個番茄湯底真係好正~~
招牌原隻軟殼蟹
冰鎮蜜糖凍番茄