2021-10-30
放工後同同事去SOHO區放鬆下,見到呢間日式居酒屋幾骨緻就入去試下。入面擺滿左各式嘅清酒,環境雖小,但勝在夠靜,三五知己談心啱晒。MENU嘅食物主要係串燒,其次係佐酒小食同少少主食,我地都係叫左幾款試下。>>>✨厚切嘅牛舌,燒得好嫩帶少少爽,好入味👍🏻忍唔住要再叫多串。✨芫荽豚肉卷味道又唔算太突出嘅,可能我本身都唔太好芫茜🙈✨免治雞肉棒比較軟腍,入面有少少軟骨,增加返口感,點埋蛋汁同醬油一流✨鹿兒島薩摩雞翼塊皮好薄,燒得好香脆,咬落去仲有少少雞汁流左出黎🤤✨大葱雞肉嘅大蔥表面燒得黑左少少,不過都唔太大問題,雞肉都幾嫩滑嘅。✨燒飯糰(柚子味噌&櫻花蝦)表面燒得香脆,柚子味噌第一次食,味噌味就較淡,反而柚子味較出,幾fresh, 櫻花蝦呢個嘅蝦味唔太突出,我比較鍾意柚子味噌多啲。✨粟米上面嘅牛油均勻抺上,好香牛油味,粟米幾甜幾爽口✨燒豆腐烤得好脆身,口感比較鬆脆,上去淋左少少醬汁,味道啱啱好,有豆香✨fruitbeer叫左水蜜桃味,入面有真水蜜桃果汁,好香,果味比較濃,啱晒女仔飲呀😊
>>>
✨芫荽豚肉卷味道又唔算太突出嘅,可能我本身都唔太好芫茜🙈
✨粟米上面嘅牛油均勻抺上,好香牛油味,粟米幾甜幾爽口