上星期六放假專登黎試屯門牛人氣必食之一既「鹽燒白鱔煲仔飯」😍之前見到人地d相已經勁吸引超想食!! 終於嚟到啦😭呢間中日Fusion居酒屋名叫秋香🍁主打煲仔飯、名物料理、串燒、炸物等等~入到黎門店裝飾好精緻,睇得出老闆好用心設計🏮盞燈同bar枱靚得黎又有vintage feel,而且好有詩意🎐仲掛住「別人笑我太瘋癲我笑他人看不穿」即刻picture到星爺既唐伯虎點秋香😌 坐低之後一打開見到個lunch menu好驚喜,居然有成17款咁多👍🏻抵讚呀 (平時出面餐廳最多都係10款左右咋)#鹽燒白鱔煲仔飯🥘 $238真心,呢個白鱔煲仔飯實在係名不虛傳!絕對絕對係必點,唔食佢等於冇黎過咁制😆😆首先白鱔肉質係超級爽口彈牙,加上流心蛋黃+蔥香+豉油絕配,旁邊嘅飯粒又有少量飯焦👍🏻食完呢個之後可以話其他地方嘅白鱔煲仔飯真係冇得揮👋🏻所有野都係完美比例#秋香串燒盛🍢 $138另外一款就叫左串燒盛~令我最最最難忘嘅絕對係佢嘅世界級「燒雞翼我鍾意食❤️」啖啖焦香又多汁!焦得黎又無苦味,而佢嘅爆汁菇菇都一樣係超多汁勁飽滿💦當然佢既墨魚肉串都一樣彈牙有咬口!另外仲有特色豆腐串同牛肉串✨而個飯都好有heart地唔係

#鹽燒白鱔煲仔飯🥘 $238

#秋香串燒盛🍢 $138

另外一款就叫左串燒盛~令我最最最難忘嘅絕對係佢嘅世界級「燒雞翼我鍾意食❤️」啖啖焦香又多汁!焦得黎又無苦味,而佢嘅爆汁菇菇都一樣係超多汁勁飽滿💦當然佢既墨魚肉串都一樣彈牙有咬口!另外仲有特色豆腐串同牛肉串✨而個飯都好有heart地唔係齋比白飯😆值得欣賞 (不過我就唔知加左咩食材啦~

我地叫既兩個套餐都配有前菜、味噌湯、飲品,一個叫左「自家茉莉薄荷蘋果蜜🍎」另一個就係「士多啤梨蝶豆花梳打🍓」前者有茉莉+薄荷清香,配搭蘋果既果甜,清清地幾refreshing!後者唔使講就當然係classic地好味既飲品啦~

另外如果你地叫套餐嘅話仲可以散叫其他串燒炸物酒類,都有8折優惠✨強烈建議如果大家有quota一定要試吓佢嘅串燒 (如果我當日仲未食得飽嘅話我一定會再叫多5串雞翼🤣🤣🤣) 呢間一定會再返轉頭食😍😍!