2020-11-28 812 瀏覽
酒樓唔近地鐵站, 若由地鐵站行過嚟,都要15至20分鐘 ,揸車會比較方便。若坐巴士,都要就啱嗰架巴士。酒樓唔算大,大堂座位一眼見曬,十幾張枱, 坐得夠疏,環境舒服,行入去有房間,私隱度十足。酒樓喺商業大廈入面 ,週末來就少D人。枱上的茶會一直用火保暖,很細心。首先力讚佢哋個麻辣醬配牛肉腸,真係好食到不得了,超曬班,好食到我好想買咗佢個醬。問侍應有冇得賣?佢話無,嗰醬係口水雞嘅醬,下次來吃一定會再叫這個牛肉腸,食過返尋味。Xo醬炒蘿蔔糕有點失色,感覺好似煎咗好耐,之後叮返熱或者再翻煎一次上枱咁樣。北菇滑雞煲仔飯,侍應幫我哋分埋飯,佢啲煲仔飯唔算整得好好食,唔算好香,飯焦太多太硬。子薑牛肉球有驚喜,牛肉球吸了子薑的部分甜味,這個幾好味,亦都有啲特別,唔錯!蒜蓉豆苗炒得好香,豆苗好嫩,沒想過索價$198蚊,真係貴,但又真係好食。椰汁糕賣相一流,打卡首選,味道唔錯,唔會太甜。還叫了蛋白杏仁露忘記影相,它的味道不錯,只是唔夠滑,若果能夠用篩過濾一下,口感更佳.還有許多神奇點心好想試下,好想快啲再嚟.

若坐巴士,都要就啱嗰架巴士。

牛肉腸配口水雞麻辣醬

xo醬炒蘿蔔糕

北菇雞煲仔飯

子薑牛肉

蒜蓉炒豆苗

椰汁糕賣相一流,打卡首選,味道唔錯,唔會太甜。

椰汁糕

還有許多神奇點心好想試下,好想快啲再嚟.

牛肉腸配口水雞麻辣醬
子薑牛肉