2024-01-18
魚蝦蟹就玩得多啦!竟然見到中環有檔魚蝦蟹?🤔位於中環歌賦街新開嘅~魚蝦蟹~大門望入去以為係一間西餐廳,主打海鮮!點知望吓個餐牌原來係食魚蝦蟹麵?餐廳裝修簡約舒服,長長走廊一行吧枱店主親切友善,知道我第一次嚟都會親身講解介紹一下~呢間小店,我絕對能夠講你一間非常用心嘅小店,老闆為着客人嘅健康着想,堅持每日親手挑選新鮮嘅海鮮同食材熬湯,《絕不添加味精》,以鮮味取勝,除咗老闆會親自嚴選食材之外,套餐方面亦都非常細心,因為老闆知道,大多數食客都是中環工作食,通常都忽略蔬菜及水果,於是,我別出心裁,除咗主食之外,亦堅持配合前菜及水果,令客人每日都可以品嚐到圓滿,豐富纖維又健康嘅一餐👍老闆好細心,見到小朋友,仲特意配上炸魚薯條俾沙膽添🥰真係窩心主菜方面•特大海蝦配招牌特濃鮮蝦湯麵(配溏心蛋) $188超隻鮮花竹蝦 沙膽個頭咁大個彈牙又爽甜湯頭好味又鮮甜,因為是新鮮海鮮熬製,老闆叮囑先飲幾啖湯再食麵,咁就可以吸收到魚湯營養啦!好好食•秘製酸菜魚湯∞$95面上面鋪滿大大塊魚肉,嫩滑彈牙又鮮甜, 魚香湯底,非常香濃,配合酸菜好飲到後停唔到口🤭不得不讚嘅係梅酒浸蕃茄,亦都係老闆自自家製,好矜貴,非常好味,
位於中環歌賦街新開嘅~魚蝦蟹~
主菜方面
•特大海蝦配招牌特濃鮮蝦湯麵(配溏心蛋) $188
超隻鮮花竹蝦 沙膽個頭咁大個
彈牙又爽甜
•秘製酸菜魚湯∞$95
好飲到後停唔到口🤭
不得不讚嘅係梅酒浸蕃茄,亦都係老闆自自家製,好矜貴,非常好味,食到停唔到口
仲有連飯後果,都會為客人切想,了解客人,食水果嘅習性,將水果切粒!
咁用心咁體貼嘅店主,真係要多多支持👍
📍 魚蝦蟹 (中環)
中環歌賦街45號地舖