2021-11-11
同朋友經過見到呢間台灣菜,感覺好似新開,就行入去試吓。行入去冇乜客人,個職員已經話得45分鐘用膳時間,可能因為lunch time就嚟到。嗌咗兩杯嘢飲、兩個主食同一個甜不辣。嘢飲嚟先,分別係一杯珍珠奶茶,同一杯香芋珍珠奶茶珍珠奶茶冇乜茶味,又冇乜奶味,一般般杯香芋珍珠奶茶先係經典,超粉,係直頭飲到啲粉,我知你哋都應該係用香芋粉沖出嚟,但係都要攪勻咗先下話?呢個鹽酥雞第一啖食落去唔似係鹽酥雞嘅質地,因為好淋,淋到唔似雞肉,但係係好食嘅,只不過係唔似鹽酥雞姐,份量都足夠牛肉麵好似係佢哋嘅招牌,就一於試吓。但係一般般,湯底唔係好龍,牛肉又唔係話好好食,面係刀削麵,都OK嘅。但啲蕃茄係生嘅,下面又疊住一塊熟嘅蕃茄,奇奇怪怪。滷肉飯,滷肉份量都幾多,滷肉唔算好鹹,啲汁撈埋啲飯都好食。正正常常啦。呢個煎魚餅先係重頭戲,呀唔係⋯⋯係甜不辣。第一次食到香煎嘅甜不辣,食落去仲以為係煎魚餅。重點,係堅好食嘅,但係真係似魚餅多過甜不辣。暫時覺得咁多樣嘢入邊最好食嘅就係呢個煎魚餅。其他嘢真係麻麻,但係個煎魚餅(甜不辣)我真係好鍾意。如果第日經過我會為咗佢再入嚟食。
嘢飲嚟先,分別係一杯珍珠奶茶,同一杯香芋珍珠奶茶
珍珠奶茶冇乜茶味,又冇乜奶味,一般般
呢個煎魚餅先係重頭戲,呀唔係⋯⋯係甜不辣。