2020-05-29 129 瀏覽
朋友今日約我黎呢間樓下冰室食飯,本身唔係好識鰂魚涌D路仲諗住有排搵,點知原來一出地鐵站過馬路就係,非常方便!朋友推介呢度既厚切牛乳蛋治同瑞士雞脾,我又肚餓想食飯,叫下叫下叫左成檯野!厚切牛乳蛋治果然非常厚切,本人對蛋治冇抗拒能力,咁厚既蛋治更加吸引眼球!食落蛋味濃又滿足感十足!蛋迷必點之選!瑞士雞脾上檯既時候熱辣辣,雞脾好大隻,瑞士汁甜甜地完全包住成隻雞脾,而且唔係只係表面有味,入面既雞肉都好入味,肉質亦唔鞋,好快食哂成隻! 瑞士雞脾冇得輸!西多士厚身既西多士上面伴住一大片牛油,由於熱度夠所以牛油極速溶左!滲哂入麵包度,油脂香味四溢又夠濕潤,入面夾心係花生醬,份量唔算好多但由於牛油同糖漿都已經為西多增添左好多味道,所以仍屬吸引之選!樓下三寶飯三寶包括免切叉燒、煎蛋、瑞士雞翼。免切叉燒偏瘦,食落罪惡感冇咁強,但又唔會至於太鞋,瑞士雞翼由於瑞士汁既關係亦同雞脾一樣非常入味,煎蛋係太陽蛋,可以吉穿蛋黃流D蛋汁落飯度撈黎食,飯底有豉油伴黎食,成碟飯既配撘都唔錯!金牌咖哩牛腩飯咖哩既味道係港式咖哩,即係有咖哩香而又唔會太辣,入面既薯仔切成細細粒炆得軟林,牛腩亦夠林又唔會痴牙,一路食一路以咖哩撈飯

厚切牛乳蛋治

瑞士雞脾
冇得輸!

西多士

樓下三寶飯

金牌咖哩牛腩飯
咖哩既味道係港式咖哩,即係有咖哩香而又唔會太辣,入面既薯仔切成細細粒炆得軟林,牛腩亦夠林又唔會痴牙,一路食一路以咖哩撈飯是常識吧!
食過好多冰室,呢間絕對係會令我想再Encore既其中之一!