2008-12-24
早前去飲茶已發覺水準下降, 諗住晚飯係唔同師傅, 所以選擇去食做冬, 點知....當晚一坐低就發覺唔對路, 因為枱上menu 只有幾樣野食, 正常 menu 已收起, 好, 即係迫住要食貴野啦~我地迫於無奈地叫左: 1) 炸子雞: 得d皮係脆, 雞肉白lai sai, 冇利文味, 仲衰過KFC! 食落d 雞肉仲有血水, 半邊雞收$100, 你冇野呀?!!!! 2) 鍋貼蝦: 基本上係蝦多士, 冇利文味, 萬年油出品, 凍冰冰, d 面包淋 bat bat, 浸滿了油, 超難食!3) 鵪鶉菘: 呢個都過得去. 除了一大堆疑似鵪鶉肉, 加埋d 唔知係咩外, 生菜係唔夠~4) 白飯: 最初叫了2 個飯, 等了 n 世都唔黎, 所以咪叫多次. 到我地差唔多埋單時, 最初叫果兩個白飯先蒲頭!!! 到最後埋單勒: 佢地竟然計我四個白飯 唉, 你地咁欠缺溝通, 叫我點再幫襯你地呀?!
我地迫於無奈地叫左: