2020-12-22 1272 瀏覽
成日都覺得太古好似無咩好食咁,見係星期五,所以試下間貴少少嘅法國西餐廳,當係TGIF。其實好耐之前已經試過一次,無咩特別好感,但見而家成日都咁多外國人去,應該都可以,所以就再去啦。我哋叫咗個洋蔥湯,三文魚同牛扒,諗住依啲嘢喺西餐嚟講都算大路,應該唔錯。點知一嚟到碗洋蔥湯就已經好唔掂,好稀,無洋蔥亦都無洋蔥味,完全好似只係味精溝水咁。同埋飲完都覺得好口渴。我個三文魚先奇怪,唔知係啲咩fushion菜,但完全無三文魚味,仲有一陣怪味,同埋個口感一啲都唔似三文魚,我一度懷疑其實係熟未。到牛扒,理應係西餐廳嘅基本菜式,但嗌半成熟都可以全部都係筋,切又切唔開,咬又咬唔爛,本身想堅持食埋佢,但真係搞唔掂!咁就嘥咗半塊扒!依間餐廳真係永遠都唔會再幫襯,而且服務都麻麻地,好似好寸咁,真係唔明點解平時咁多外國人喺度食嘢!