2022-12-01
午市時間去食果個點心放題,一入到去店內,差不多full晒,冇位咁際。唔知係唔係我一個人,佢哋唔想做生意,冇招呼or理我。我行入去搵個阿姐問,佢先肯瞅我和幫我搵位。之後我問佢有點心放題,佢搵咗個男人嚟同我講,話有,加咗價$97加茶錢再加一。我問唔係$88?佢冇理到我,照做自己嘢。我好谷氣,唔嚟都嚟咗喇。照食。搵咗個阿姐幫我落order食呢個點心放題。上嘢速度極慢,就連茶水都要十幾分鐘後先俾到我。填寫完點心紙又冇人理我,要我自己拎出去俾佢哋落order。叫咗第一輪點心,蝦餃,燒賣,蘿蔔糕,綠茶餅。可能太多人嘅關係,上菜速度極慢,差不多成半個鐘先嚟,仲要只係蘿蔔糕,綠茶餅。蝦餃,燒賣仲未到。綠茶餅,蘿蔔糕入口凍嘅,唔熱,又油膩。食完唔想再encall。之後燒賣,蝦餃終於嚟到,味道免強ok,唔係超好食。之後再入第二輪點心,甜品,等咗超耐都冇嚟到,都差唔多成40分鐘。心知唔多妥。咁平嘅價錢,點會俾咁多我食??結果我食咗第一輪嘢就冇得食。我冇耐性再等落去,埋單走人。出去買麵包食,都好過繼續無了期喺度等。唔駛望再有下次幫襯。👎