2015-04-13
今日老豆阿媽返大陸拜山,難得唔去婆婆屋企,梗係搵好嘢食喇,呢間韓式燒烤之前朋友極度推介,重要短時間內食咗幾次,我地梗係唔執輸去試吓喇~上星期就打去Book定枱先~~因為好食嘅嘢一定多人嘛~~XDXDXD雖然我好少去荃灣,但係一啲都唔難搵,大約離港鐵站5分鐘腳程~上到去,好想嘩……一聲,因為間鋪好大,我未試過去一間韓燒係咁大間,全層嘅唔少,但係佢全層真係幾乎係旺角兆萬間BBQ 7080一倍大,之前OpenRice見話佢有個射擊位置,但係真係估唔到大成咁~~XDXD前菜豆腐 - 呢個真係好好味,豆腐本身無味,要做到佢食落除咗豆味之外重要有味道,個汁好緊要,個汁同個豆腐好夾,唔會搶咗豆味Cocktail - 呢個係店員推介我地飲嘅Cocktail,因為我通常返工前一晚都唔會飲酒,所以店員特登為我地將韓式米酒份量減少,佢話入面有荔枝味、荔枝粒、益力多、韓式米酒見佢成壺都白色,媽媽好緊張問佢有冇奶(因為佢今日個肚有啲唔係好舒服),佢答冇,只係將啲酒打到起泡飲落口,好似飲緊有米酒味嘅Cappuccino,好得意,酒味真係唔太濃,媽媽佢地一飲就話好香荔枝味香辣味燒雞肉串 - 大少覺得好得意,點解雞串
上星期就打去Book定枱先~~
因為好食嘅嘢一定多人嘛~~XDXDXD
XDXD
呢個我地燒咗一段時間,有店員行埋嚟話,食得架喇,因為佢本身係熟嘅,唔需要燒太耐,一食……都幾辣,但係我覺得都OK,好香…啲辣完全蓋住成塊雞肉,食落唔似係一大塊雞肉,但係又唔係免治雞,不過真係好好味
如果唔食得辣,可以改叫原味~~
我個人就覺得唔錯,但係大少同老豆都覺得唔太特別,可能我個人比較鍾意食海鮮,我好多海鮮都啱胃口
呢個什錦肉就係除咗燒牛排骨之外,幾乎齊全晒所有牛肉款式,其實好少見牛肉什錦會有咁多牛脷,我一睇,同大少講,嘩…好多牛脷呀,佢話係喎,咁多嘅,因為其實大少同我老豆都鍾意食牛脷,我反而個人鍾意食豬脷多啲
個特級雪花牛肉,燒到啱啱好入口,好香、好淋、好Juice
牛仔骨又係好淋,呢碟什錦牛真係冇叫錯,啱晒我地呢啲牛魔王
料,佢地又話唔會太辣,接受程度,唔錯~
XDXD,我係比較奇怪嘛~~
無論係栗子味定係柑桔味,入面都有栗子粒或者果肉,所以絕對係唔錯嘅甜品~~
題外話/補充資料:
走嗰時,大少問我,又話有個射擊位嘅,喺邊﹖
可能個店員聽到,佢就主動同我地講喺佢身後,問我地有冇興趣玩吓,但係……我地食完都成9點幾,所以大少話唔玩,下次先~~
整體嚟講,超大滿足,食到好飽,好好味~~