2023-04-24 141 瀏覽
近兩年都幫襯咗葵興分店好多次,開頭都覺得食物、飲品質素唔錯,以該區嚟講,辦館嘅價錢唔算便宜但我覺得都仲值得幫襯嘅,但近兩次都真係好失望……食物質素越來越差,上次焗長通粉焗得太硬太乾,食完臨走輕輕同店員反映下就算。但今次,真係令我決定唔會再嚟喇。落單時,飲品嗌玫瑰Latte,睇番張單發現落錯就同收銀講番,佢話:頭先我聽到先生係講熱Latte個喎。我話:唔係,頭先我哋係講玫瑰Latte嘅。我明白當時客多環境嘈聽唔清楚,唔緊要,但個收銀再重覆:但我頭先真係聽到先生係講熱Latte。而家又唔係鬧你,係咪需要同個客人咁堅持?Anyway,最後佢改番,但感覺係令我覺得唔太舒服。食物方面,我哋幫襯好多次都有叫“紅酒燴澳洲和牛臉頰配薯蓉”,今次上檯發現冇薯蓉,我就以為漏咗啦,問下店員冇薯蓉得蔬菜嘅,佢話:係呀,轉咗呀~明明之前食咁多次,薯蓉同蔬菜兩樣都有,轉咗,唔緊要,但點解落單唔講?另外,大蝦魷魚辣椒蒜片意粉好乾,附近有間專食意粉嘅質素好好多,而價錢亦都值好多。呢個價錢,呢個質素,係唔相應嘅,我決定算啦,唔再嚟唔再失望。

但今次,真係令我決定唔會再嚟喇。

我話:唔係,頭先我哋係講玫瑰Latte嘅。

而家又唔係鬧你,係咪需要同個客人咁堅持?
Anyway,最後佢改番,但感覺係令我覺得唔太舒服。