2017-10-17
十五,難得父母主動說跟我食齋,仲叫我帶佢地去舊公司後街那間;又好,難得你地肯 "出城",一於 TEA TIME 三人行去啦!閒日下午茶時段冇乜人,輕易搵到位,鐘意點坐都得!TEA TIME 黎講這裡餐牌入面都算好多選擇,而且凍飲唔駛加錢之餘仲 FREE 加大!真係好抵!睇完一輪媽媽揀了超級火腿奄列餐拼多士!我和爸爸要了雜菌時蔬酸辣淮山麵餐,跟奄列多士。嘩,個超級奄列真係唔可以睇少......加埋我和爸爸果D,真係食唔晒要打包回家!(*PS:晚上將呢D蛋用黎炒飯,份量之多簡直綽綽有餘!) 食完結帳離開,我和媽媽仲抽了 "靜思語" 添!
題外話/補充資料:
當日見到坐收銀右邊(約第4檯),即玻璃窗位有位著shirt衫西褲男,佢身光企理整齊....但竟然從檯上果桶筷子,逕自拎起一隻就從後領懾入件衫內 R 背脊......約 R 左 7,8 秒左右就將隻筷子放番入個筷子桶裡......成個 "過程" 我和父母睇到眼都凸,並說 "嘩,咁唔衛生嘅佢!" / "咁都得架!D筷子仲駛要......" 當時有職員見到我地嘅反應但卻冇任何 "處理",希望店員日後對顧客之 "狀況" ,可以多加留意並作出相應反應!