2018-01-14 227 瀏覽
銅鑼灣真係好多好野食,今日又同朋友去左食好野,黎左世貿既牛禪燒肉食和牛超級好食!除左和牛之外,值得一讚既係小食同飲品都好得!明太子玉子燒~超級香滑既玉子燒,滑到咬落口d明太子要流出來咁,又熱辣辣真係非常好食!極上和牛盛宴~呢個不得了,店員俾左張卡有指示,建議次序由淡味到濃味,頭幾款唔太特別,食到第五款牛外胸腹之後幾款我都嘩嘩聲,越食越好食。個人最喜歡既係牛頸脊同牛小排,肉汁緊緊鎖住,肉質夠淋,超正!什錦天婦羅~有蝦、茄子、翠肉瓜,炸粉剛剛好唔會太厚,蝦好大隻彈牙,茄子同翠肉瓜都保持到水份。藍蝶夢~呢個紫色白色既特飲好得意,個色彩好靚,蝶豆花加乳酸飲品,味道很好!叫左個特別d既海鹽味雪糕,甜品當中有小小咸。另外叫左朱古力味雪糕,好香滑好濃,牛奶味重!
除左和牛之外,值得一讚既係小食同飲品都好得!