❄️而家天氣凍冰冰最岩就係食煲仔飯🍲!呢間我上網search好似幾出名,所以去試下,點知真係好好食,不過就要有耐性排隊等候嘅人士先可以食到,因為真係太多人食喇🤣店員姨姨會教我地落豉油同豬油嘅次序同份量,就係豬油1圈,然後豉油3圈,最後come蓋焗2分鐘就食得!🍲冬菇滑雞煲仔飯 ($88)非常香噴噴,冬菇真係冇得輸,咬落菇汁又多又濃味,滑雞鋪滿哂系飯上面,冬菇加埋滑雞嘅雞汁浸哂落個飯到,最後食到最底有埋焦香鬆脆飯焦食,好完滿呀😋🍲臘味排骨煲仔飯 ($88)一打開煲蓋勁香,係臘味嘅味道,想講個飯都索完全吸收哂臘味味,好鬼香,而排骨肉份量算可以而且啖啖肉,煮得岩岩好,最後食到最底有埋焦香鬆脆飯焦食,好完滿呀😭個人認為呢個係必食推介🌟🌟🌟🍲土魷肉餅煲仔飯 ($88)首先最想講嘅係呢個土魷肉餅嘅土魷粒係大!大!塊!真係我食過算係最大最足料嘅肉餅,肉餅調味適中而厚肉,食落好重土魷味,配埋啲飯食堅係好食,最後食到最底有埋焦香鬆脆飯焦食,好完滿呀✨🥬金銀蛋時蔬 ($88)有鹹蛋粒、皮蛋粒、小白菜、油炸鬼,我就麻麻地呢個時蔬,因為我個人覺得啲菜太淋,可能因為食左幾個濃味嘅煲仔飯會覺得個時蔬味道有啲清🙈

🍲冬菇滑雞煲仔飯 ($88)

🍲臘味排骨煲仔飯 ($88)

🍲土魷肉餅煲仔飯 ($88)

🥬金銀蛋時蔬 ($88)