2023-02-07 64 瀏覽
突然間好想食酸菜魚,見到寶琳地鐵站附近有間食酸菜魚好出名嘅,咁就一於去試下啦。我地一家四口👨‍👩‍👧‍👦叫左好多道菜,實在太肚餓啦🥰🥰🥰。❤️ 酸菜魚🐟(元元招牌菜)酸菜魚酸味唔會太酸,而辣味又唔會好重,酸辣配合得恰到好處👍🏻,魚肉超滑,材料豐富,有芽菜酸菜、木耳同寛粉,真係必食😋,最欣賞佢嘅溫度夠熱🥰🥰🥰,非常開胃。🧡 咕嚕肉 咕嚕肉一向都係我最愛💕,外脆內軟,酸甜嘅比例恰到好處,好好味😋💛蒸炸黃金饅頭🥯絕對係小朋友最愛,脆卜卜,香口又好味,配埋煉奶,口感一流😋💚 紅油抽手唔會太辣,肉質鮮味,同時亦唔會太油膩,非常好味💕💙夫妻肺片肺片好爽口,非常入味,辣度適中,超級惹味👍🏻💜黃金豬排拉麵🍜拉麵好彈牙,而豬排都好香脆,肉質鬆軟,小朋友好鍾意食💖🥤最後叫左兩杯頂級酵醋飲,一杯係蘋果醋,唔會太酸,非常解渴。另一杯係葡萄波霸果醋,呢部會比較甜少少,但都好好味,用黎送酸菜魚一流阿😋💕

❤️ 酸菜魚🐟(元元招牌菜)

🧡 咕嚕肉

💛蒸炸黃金饅頭🥯
絕對係小朋友最愛,脆卜卜,香口又好味,配埋煉奶,口感一流😋

💚 紅油抽手
唔會太辣,肉質鮮味,同時亦唔會太油膩,非常好味💕

💙夫妻肺片
肺片好爽口,非常入味,辣度適中,超級惹味👍🏻

💜黃金豬排拉麵🍜
拉麵好彈牙,而豬排都好香脆,肉質鬆軟,小朋友好鍾意食💖

• 酸菜魚